Inloggen

Laatste nieuws

preview

De Lucas van Leyden vindt lezen erg belangrijk. Je wereld wordt groter door regelmatig te lezen en/of voorgelezen te worden. En.......... een lidmaatschap van de bibliotheek is GRATIS voor kinderen. Niet alleen kan je boeken lenen van de bibliotheek. Een lidmaatschap voor kinderen biedt nog veel meer. Met je bibliotheekpas kan je ook inloggen op een digitale lees-en leeromgeving. Deze omgeving biedt onder andere:

 

Bekijk details van BereslimBereslim: interactieve prentenboeken 0-7 jaar

 

Bekijk details van De Voorleeshoek De Voorleeshoek: voorgelezen worden uit bekende boeken 0-10 jaar

 

Bekijk details van Junior EinsteinJunior Einstein: Met Junior Einstein kun je oefenen met alle vakken van de basisschool, speciaal voor jouw groep! 4-12 jaar

 

Bekijk details van YoleoYoleo: Lezen en luisteren tegelijk! Ruim 80 boeken van AVI-start tot AVI-plus. 

 

Nieuwsgierig? Zorg dat je lid wordt van de bibliotheek en log met je bibliotheekpas in op:

https://www.jeugdbibliotheek.nl/digitale-bronnen/digitale-bronnen-jeugd.html?fbclid=IwAR0vTWZ_PCfPkY7KJvth0r2mt74BTYH2akHtzMEhnck_mOOtNZn11BLBlec

preview

logoHet was u wellicht al opgevallen, een nieuw logo! En daar zijn we best trots op.

 

Onze naamgever, de schilder Lucas van Leyden, komt terug in het logo door de twee rode en gele penseelstreken. Ook vormen deze penseelstreken de L-en van Lucas van Leyden. En de twee penseelstreken vormen samen symbolisch een open deur.

 

Voor de kleuren is gekozen voor de drie primaire kleuren rood, geel en blauw. Met deze drie kleuren kan je een heel palet aan kleuren maken zoals ons motto luidt: De lucas van Leyden, een kleurrijk palet voor jouw toekomst.

 

Ons oude logo, de schilder Lucas van Leyden getekend door striptekenaar Eric Schreurs, verdwijnt niet helemaal uit beeld. Ons 'mannetje' komt bijvoorbeeld terug als mascotte bij sportactiviteiten, als watermerk in nieuwsbrieven en ondertekenaar van documenten. Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe schoolwebsite. Wij hopen deze aan het begin van het nieuwe schooljaar te lanceren. 

 

Komende vrijdag sluiten de schooldeuren. U als ouder willen we graag bedanken voor wederom een schooljaar met thuisonderwijs. Hoewel wij elkaar dit jaar fysiek veel minder hebben kunnen ontmoeten, waarderen we uw inbreng en vertrouwen enorm. Daarom ontvangt u aanstaande vrijdag een presentje. Bij het brengen en halen van uw kind wordt het presentje aanstaande vrijdag uitgereikt. Daarmee wensen we u een zonnige zomer met een licht windje in de rug!

mannetje

preview

technoTechnolab programmeerweek

Komende week is het: POP-UP Technolab projectweek. Medewerkers van Technolab bieden een week activerend onderwijs aan op het gebied van maakkunde en programmeren. Programmeerbare elektronica die zij hierbij gebruiken zijn onder andere: Cubetto, Dash en Dot, Littlebits, Ozobots, Makeymakey en Microbits. In combinatie met voornamelijk gerecycled materiaal creëren zij de basis voor creativiteit, ontdekkend spel, samenwerken, experimenteren en fouten maken voor alle leeftijden. Veel plezier!

preview

film

Komende drie weken leren, spelen en werken we rond het thema 'Verfilmde Kinderboeken'. Dat beloven spannende weken te worden met bijvoorbeeld Dolfje Weerwolfje, Dummie de Mummie, Otje en nog veel meer andere boeken. We starten het project met het kijken van de film en natuurlijk lezen we komende weken het betreffende boek dat elke klas gekozen heeft. We verdiepen ons in de tijd en locatie waarin het boek/film zich afspeelt, de hoofdrolspeler(s) en natuurlijk ook de schrijver van het boek en maker van de film. Ook kijken we naar de verschillen en overeenkomsten tussen het boek en de film. We zijn reuze benieuwd wat er komende weken allemaal gaat gebeuren. Hou onze blogs op Schoudercom dus goed in de gaten!film2

preview

 

willem

Nog een paar dagen en dan is het zover, Koningsspelen 2021! De mooiste oranjekunstwerken worden gemaakt door de leerlingen. Wat een prachtige portretten van groep 4A, het hele gezin van koning Willem Alexander! Gym juf Gemma heeft voor alle leerlingen een speciaal Oranjecircuit in de gymzaal uitgezet. Ook is er een spelcircuit met onder andere de "Oud Hollande spelletjes". We gaan het allemaal beleven, vrijdag. Wil je alvast meezingen en meebewegen? Doe dan mee met het speciale Koningsspelenlied 2021 van Kinderen voor Kinderen  Zij aan Zij.

preview

pasen

Een heerlijke geur kwam vanmorgen de klassen binnen. Warme croissantjes, eitjes, cakejes en zelfs pannenkoeken. Wat hebben jullie ouders er weer een werk van gemaakt! Groep 6B werd door de juf verrast met nog een cito Gym. Grapjas die juf Kim...... ze trapten er weer allemaal in, 1 APRIL...... Mooi Paasweekend gewenst!cito

preview

Hoewel het pas maart is, kijken wij toch al verder dan alleen dit schooljaar. De instroom van nieuwe leerlingen vraagt meerdere jaren vooruit kijken voor het aantal beschikbare plaatsen.

 

Aanmelden broertjes/zusjes

Wij vragen u broertjes en zusjes aan te melden voor het 2e levensjaar. Op dit moment is de interesse in onze school groot en krijgen wij veel aanmeldingen binnen. Wij hebben beter zicht op de beschikbare plekken als de broertjes en zusjes tijdig zijn aangemeld.

 

Aanmelden nieuwe gezinnen

Kent u in uw omgeving gezinnen die zich oriënteren op een basisschool voor een zoon en/of dochter? Op onze website kunnen zij een digitale rondleiding vinden en een kennismakinsgesprek aanvragen met directielid Minke Reijst.

 

Als bijlage is het aanmeldformulier toegevoegd. U kunt het formulier downloaden, (digitaal) invullen, ondertekenen en opsturen naar de administratie (administratie@lucasvanleyden.nl).

preview

balWie had dat gedacht, de eerste schooldag en moeder natuur houdt ons in de greep. Schakelen, schakelen....., er wordt van jullie ouders een hoge mate van flexibiliteit verwacht. 

Turn it into pleasure! Dikke jas, muts, sjaal, handschoenen en naar buiten. Dit is memorabel, maak er iets moois van.boom

preview

anna

Sometimes the smallest things

take up the most room in your hart

(A.A . Milne)

Onze juf Femke (Tijgers - Vliet) is bevallen van een prachtige dochter:

ANNA 

We wensen het mooie gezin natuurlijk heel veel liefde en gezondheid toe.

Geniet lekker met elkaar!

preview

studiedagAan het einde van de studiedag sluiten we als team online af met wat ontspanning; een Swingo. Bingo met muziek van de Top 2000. Even lachen, meezingen en gek doen. Met het oog op het opengaan van de school volgende week maandag, heerst er weer een positieve stemming. We mogen weer, nog even deze week uitzingen........... I want to break free (Queen)

preview

SOL

Opvoeden en opgroeien doe je samen

Een gezond, veilig en kansrijk Leiden dat is het uitgangspunt van SOL voor de komende vijf jaar in Leiden. Waarbij de bewoners en hun talenten centraal staan. We ontwikkelen ‘lerende wijken’, community’s die ontstaan met de inzet, kracht en hulp van bewoners en onze samenwerkingspartners. Samen denken, samen doen en samen leren is de kern van onze aanpak. 

Speciaal in deze tijd bieden wij voor kinderen en pubers een divers aanbod van activiteiten voor thuis en in de wijk. Bijvoorbeeld de Wintergames Leiden. Voor meer informatie  over SOL https://www.solnetwerk.nl/leiden/

preview

We zouden jullie ouders graag een steuntje in de rug geven! Wat werken jullie hard met jullie kinderen. Zo betrokken om alles goed te regelen, spelend met Google MEET, inloggegevens, creatieve opdrachten en rekensommen die je pet te boven gaan. Stel kleine, realistische doelen en wees niet te streng voor jezelf. 

preview

Zoals jullie weten zijn we dol op BEWEGEN op de Lucas van Leyden. Dat komt natuurlijk omdat wij een fantastisch, enthousiaste gymjuf Gemma hebben. Samen met haar collega gymdocenten houden ze ook deze lockdown alle kinderen van Leiden graag in beweging. Want bewegen kan je ook thuis! Dus veel plezier met weer een nieuwe ELKE DAG BEWEGEN

preview

Voor de kerstvakantie hebben de leerlingen een mooie kerstkaart gemaakt voor de bewoners van verzorgingshuis Overrhijn. Het heeft de bewoners erg goed gedaan.

preview

thuisonderwijsWe hopen dat u het fijn hebt gehad in de kerstvakantie. 2021 is van start en we wensen van harte dat dit een goed jaar wordt voor u allen. Komende weken gaan wij met elkaar de uitdaging van het thuisonderwijs weer aan. Hoewel we wijzer zijn dan afgelopen maart, zal het voor leerlingen, ouders en leerkrachten vast ook nu weer even zoeken zijn. De leerkracht(en) van uw kind is voor vragen en hulp beschikbaar!

Is het schoolwerk voor die dag klaar? Heutink organiseert een gevarieerd middagprogramma met techniek, knutselen, nieuws, voorlezen etc voor kinderen van 8-12 jaar. 

middag

 

preview

Beste ouders,

 

Het was een start van de kerstvakantie die we niet hadden kunnen bedenken.

Wij zijn ontzettend blij dat we het kerstontbijt door konden laten gaan en dat we samen goed hebben afgesloten.

Dat pakt niemand ons meer af.

 

Tijdens mijn ronde langs de groepen die aan het ontbijten waren, vroeg een jongetje:

"juf, wanneer komen de pizzapunten?"

Het was om te lachen maar het gaf ook de verwarring weer bij deze kleuter.

 

Wij wensen u fijne feestdagen toe en alle goeds voor 2021.

En ook al weten we nu nog niet wanneer we alle kinderen weer mogen verwelkomen, op een dag is het zover!

Wij houden u op de hoogte.

 

Warme kerstgroeten, 

Minke Reijst, Conny van Egmond

en het team van OBS Lucas van Leyden

 

 

 

 

 

preview

trots

Gisteren rond het middaguur kwam via de media de sluiting van de basisischolen binnen. Deze zagen we toch niet aankomen, een schok, een scheldwoord en ontzettend balen. Al vrij snel verscheen op de teamapp: kerstontbijt vervroegen? Verschillende collega's sloegen aan het regelen. Onze eventmanager sprong er gelijk in en belde met de bakker. Vanmorgen was alles weer voor elkaar. Glimmende lichtjes, mooi gedekte tafels, en verwachtingsvolle ogen bij binnenkomst van de kinderen. Toppertjes, mijn collega's!

 

Ook werden wij vandaag verrast door onze werkgever PROO Leiden-Leiderdorp:

 

2020

BIJZONDER

was het afgelopen jaar.

Een jaar dat we niet snel zullen vergeten.

Als onderwijs hebben we dit COVID 19 - jaar met elkaar een topprestatie geleverd.

Daar mogen we trots op zijn.

 

Ga dus met een trots gevoel de komende feestdagen in.

Dat we in

2021

weer mogen terugkeren naar 

NORMAAL

 

Fijne feestdagen

Heb het goed met je dierbaren.

#blijfgezond

 

Tot slot, last but not least: jullie ouders, wat heerlijk dat jullie laten blijken hoe blij jullie met ons zijn. Vandaag ontvingen wij vele berichten van waardering via Schoudercom, flesjes wijn, bloemen, chocolade, kaartjes. Dat doet een mens goed! Dank, dank, hard werken voelt niet zwaar als het gewaardeerd wordt. We gaan vanaf 4 januari weer met jullie hulp onderwijs geven, dat gaan we gewoon NOG een keer doen, met elkaar. 

Heb het goed komende tijd!

preview

Deze week heeft het team beide locaties is kerstsfeer gebracht. Daar genieten de kinderen weer enorm van. 's Morgens binnenkomen met allemaal lichtjes en de openhaard aan. Natuurlijk hoort daar op de achtergrond een kerstmuziekje bij. Zelf zijn de leerlingen ook flink aan het knutselen geslagen. Dat hoort er helemaal bij in deze tijd. De schoonmaak heeft weer een hele klus om de vloeren glittervrij te maken. Ook wordt er al volop uitgekeken naar het Kerstontbijt. Anders dan anders, maar trek wel je kerstjurk, kersttrui of pak aan want het wordt zeker niet minder bijzonder!

preview

De dag vòòr de sinterklaasviering is de dag van verwondering. Leerlingen uit alle groepen hebben de surprises van groep 5 t/m 8 bekeken en bewonderd. Vele  OOOOO, en KIJKT EENS, DAT IS ...... klonken door de gangen en lokalen. Wat is er weer flink geknutseld en geverfd. Dat wordt morgen zeker feest!

preview

Zonder de gebruikelijke optocht en drukte is Sinterklaas in Nederland aangekomen. Ook op de Lucas van Leyden is dit zichtbaar. De eerste knutselwerken zijn gemaakt, er wordt volop verkleed en het Sinterklaasjournaal wordt nauwlettend gevolgd. Het zijn gezellige weken op school. Onze eventmanager Martine houdt ouders op de hoogte van alle praktische zaken rondom het feest. We maken er met de kinderen een fijne tijd van.